Excursão gastronômica de meio dia em Parma
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Excursão gastronômica de meio dia em Parma
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Excursão gastronômica de meio dia em Parma

6 h
Meio Dia
Sobre esta atividade
Faça o embarque em seu hotel em Parma para começar sua deliciosa excursão pela área.

Primeiro, siga para uma fábrica de queijos e veja como o leite é transformado no Parmigiano-Reggiano. Aprenda como este queijo, livre de quaisquer aditivos químicos, pode ser envelhecido por anos para melhorar sua qualidade. Aprenda a reconhecer as várias etapas de envelhecimento graças à degustação conduzida por um especialista.

Prossiga para descobrir outra especialidade culinária desta região: presunto de Parma. Na casa de produção de presunto, você verá cada fase da cura da carne e provará o resultado final, obtido por um envelhecimento meticuloso.

Sua excursão termina em um restaurante local típico, onde você poderá desfrutar de todas as especialidades da região de Parma combinado com vinhos locais excelentes como Lambrusco e Malvasia. Prove diferentes tipos de salame, bem como o tortelli d'erbetta, uma massa redonda recheada com ricota e ervas, um prato tradicional de Parma. Para a sobremesa, você descobrirá a famosa Sbrisolona e outras tortas secas. O almoço também inclui água, vinho e café.
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Incluído
  • Taxas de entrada
  • Degustação de bebidas e vinhos
  • Degustação de comida e almoço de 3 pratos
  • Guia local
  • Embarque e desembarque no hotel (da sua acomodação ou ponto de embarque preferido em Parma)
  • Transporte em veículo particular quando aplicável
Não incluído
  • Comidas e bebidas, diferente das citadas
Adicional
  • A confirmação será recebida durante a reserva
  • Os preços para adultos são válidos para todos os viajantes
  • Pode ser operada por um guia multilíngue
  • Informe quaisquer requisitos específicos de alimentação no momento da reserva
  • Um mínimo de 2 pessoas por reserva é necessário
  • Acesso para cadeira de rodas. Informe no momento da reserva se é necessária a assistência de cadeira de rodas
Características
Turismo
90%
Gastronomia
70%
Cultural
55%
Original
40%
Análises
5.0
11
T
Thomas R
5 | 2019-03-11

Our tour guide Chiara was exceptional!! Her knowledge of the area and products were great. Lastly the lunch and wine was also quite delicious.

B
Benjamin B T
5 | 2017-10-23

Our guide, Lisa, was marvelous. We had our 16 year old granddaughter with us and they bonded - that made it even more special. I highly recommend this tour aand the company. Lianda Taylor

D
Deborah F
5 | 2017-10-09

Our expert guide Monica Vanin was amazing! We met at our hotel and began the journey! First we went to a small dairy where Parmigiano Reggiano is made, the real stuff! She went into great detail about the process and we saw every step and ended with a tasting of the delicious cheese....I will never balk at paying the high cost for this cheese again! Next on to Conti another small family owned producer of Parma Ham and Culatello. Again seeing the care and process of this wonderful food production will always make this food special to us. Then we went to a restaurant high in the hills for an amazing lunch! Tasting lunch with wine and glorious location. The food was one of the best we enjoyed during our 3 week trip to Italy! I cannot say enough about our guide Monica, she truly loves sharing her knowledge of her region and we felt her genuine interest in us! Thank you Monica!!!!!!!!

D
Denise H
5 | 2017-07-12

The tour was great, Kasia was TERRIFIC!!! She was very knowledgeable and enjoyable to hand out with. And very patient with our picture taking!! Lol! We highly recommend her and the tour!!! :-

d
donnjimm
5 | 2016-11-12

Our first Viatour in Italy was one of the best. Our guide Michelle and driver Carlo were friendly and right on time. We traveled into the countryside to visit a working Parmigiano-Reggiano cheese plant. Michelle is very knowledgeable about the area farms and the food produced. It was exciting to see the workers engaged and how they care for the quality of the product. We then went to a Parma ham production house one of dozens in the area to see how the prosciutto that we love is made. Again Michelle was very proud of the quality and happily answered all of our questions. We stopped at a terrific roadside trattoria where we had a 3 course lunch with wine! Carlo got us home safely with our appetites happily satisfied. This is a great tour to actually see how are some of our favorite foods are carefully prepared. Jim and Donna Ferraro Connecticut

Anonymous
Anónimo

Parma

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