Experiência gastronômica em Bolonha: visita à fábrica com almoço gourmet e degustação de vinho
MyLittleAdventure logo
Português / EUR
Experiência gastronômica em Bolonha: visita à fábrica com almoço gourmet e degustação de vinho
/ Italy / Emilia-Romagna / Metropolitan City of Bologna / Bologna / Circuitos e Atividades /
Ver detalhes em Português
Ver detalhes em Alemão Ver detalhes em Inglês Ver detalhes em Espanhol Ver detalhes em Francês Ver detalhes em Italiano Ver detalhes em Neerlandês Ver detalhes em Norueguês

Experiência gastronômica em Bolonha: visita à fábrica com almoço gourmet e degustação de vinho

1 day
Almoço
Sobre esta atividade
Aventure-se em uma excursão matutina a uma fábrica de queijo, onde você verá todas as etapas envolvidas no processo de produção do Parmigiano Reggiano, o queijo artesanal mais famoso (e delicioso) do mundo fabricado somente aqui, na zona rural de Emilia-Romagna. Você terá a rara oportunidade de testemunhar o processo inteiro, da entrega do leite cedo pela manhã aos fazendeiros locais à fabricação dos curados pelo queijeiro-mestre até o processo de envelhecimento final. Você também verá o enorme armazenamento desse queijo.

Ao final de sua visita, você desfrutará do café da manhã dos campões com uma taça ou duas de um bom e seco Lambrusco e, claro, muitas degustações de queijo Parmigiano Reggiano. Depois, você pode comprar Parmigiano com 16 a 36 meses por um quarto do preço que pagaria em casa. Os pisos da fábrica podem estar molhados, por isso tenha cuidado.

Da fábrica de Parmigiano, a excursão parte para "Acetaia" para ver os segredos do famoso Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P (Vinagre balsâmico certificado, pelo menos 12 anos de idade). Essa não é uma fábrica; essa é uma única família produzindo pequenas quantidades do melhor vinagre do mundo há gerações utilizando a mesma técnica antiga de envelhecimento de uvas em barris de carvalho (batterie) que as famílias italianas desta região têm utilizado há séculos. O resultado é um condimento tão delicioso que precisa ser degustado. A degustação completa do Aceto Balsamico Tradizionale DOP permite comparar condimentos balsâmicos de 6 anos de idade com balsâmico antigo de 12 e 25 anos. Você também experimentará ricota, geleia balsâmica e sorvete com condimentos balsâmicos de 6 anos de idade.

Agora, você continuará vendo a fabricação de Prosciutto. Aqui, você aprenderá a arte cuidadosa de criar um dos produtos de carne de porco mais deliciosos que existe. Você também experimentará uma degustação completa de fatias de prosciutto di Modena D.O.P em uma combinação com um bom vinho Lambrusco. Na excursão aos sábados, selecionamos uma fábrica de Prosciutto local em Savigno, uma pequena aldeia nas Montanhas de Bolonha.

A próxima parada será um almoço italiano autêntico em uma Trattoria na zona rural original ou em uma vinícola orgânica certificada. Um final perfeito para um dia repleto com o melhor da cultura gastronômica italiana. Aqui, você experimentará o famoso almoço leve italiano, almoço gourmet de vários pratos com especialidades locais combinado com vinhos locais.
Ler mais Mostrar menos
Incluído
  • Embarque e desembarque do hotel, estação ferroviária e aeroporto
  • Transporte em minivan com ar condicionado
  • Degustação de comida
  • Almoço com vinhos combinados
  • Garrafa de água
  • Café da manhã
  • Motorista/guia
  • Excursão para grupos pequenos
Não incluído
  • Gorjetas (opcionais)
Adicional
  • A confirmação será recebida até 48 horas após a reserva, sujeita à disponibilidade
  • É recomendável usar sapatos confortáveis
Características
Gastronomia
80%
Turismo
75%
Cultural
65%
Original
20%
Análises
5.0
117
T
Terry H
4 | 2019-09-30

Pleasant day with very enthusiastic sometimes overly chatty guide visiting production at source of local food products. Nice getting out of Bologna to local producers and learning about sources and processing. People came from outside of Bologna, staring our very early. A few nibbles on arrival would have been welcome. Some sitting space during some of the lengthy explanations would have been good.

R
Randy L
5 | 2019-09-26

Not only was each stop... INCREDIBLE, but our guide, Ricardo, was Spectacular! He was personable, knowledgeable, funny, and more! At each stop, we saw, learned, tasted and drank! The owners of each factory/plant, personally met us and spent time with us. It was a nice sized group (we were 2 amongst a group of 19), where you could meet others but weren’t overwhelmed or felt lost. I would recommend this for everyone near or far ❤️

J
James F
5 | 2019-07-03

I can't speak highly enough of this tour! They offer hotel pick-up which was convenient. We visited Parmagiano Reggiano, Balsamic Vinegar, and Prosciutto factories! 2 meals (breakfast, and a 3-hour lunch) were included with pretty much unlimited tastings of everything including bottomless wine (Lambrusco, Pignoletto (local white)) plus some Grappa! Breakfast was coffee, local Mortadella, Salame and bread. Our guide, Francesco, was outstanding! Lots of fun and good information! You will NOT go hungry, or need dinner afterwards! The lunch was at a restaurant/B and B at a winery on top of a hill surrounded by vineyards, where we ate several courses of pasta, meat, etc! Plus, endless wine! About 12 hours total from start to finish. Also, we got to know our fellow tour mates! Such an excellent, fun tour! We can't wait to visit another part of Italy to try one of their other tours!

f
farrah k
5 | 2019-07-03

We read the reviews and they all said it was the best and it truly was. Forgot the name of our guide but she was amazing and a genuine passion! So much food and wine and all high quality! Highly recommend this tour !!!

K
Kathy M
5 | 2018-10-16

Our group of 5 women loved our guide Ricardo, he was so enthusiastic and knowledgeable. He was attentive to all of us and a fantastic storyteller. Funny and adorable, our group wanted to take him home with us! The food was outstanding as well as the wine. Definitely worth the price and you will not need to have dinner! Very nice pace throughout the day, highly recommend!!

V
Victor C
5 | 2018-09-20

This fun and interesting tour was the highlight of our Bologna visit. Our group of 9 friends learned a lot about the making of parmegian cheese, balsamic vinegar and Prociutto. We had a very personable and funny tour guide, Arianna, who enthusiastically explained the food making processes with a lot of wit and passion. The tour drove us outside of Bologna and through the beautiful Modena countryside. It ended with a fun, delicious, multi-course afternoon meal overlooking the beautiful countryside. This was a fun and memorable experience. I highly recommend this tour.

N
Nancy K
5 | 2018-05-28

This tour is a must and well worth getting up early to experience. Alessandro was very knowledgeable and made the day so much fun. His high energy and great sense of humor kept everyone engaged and ensured we all had a great time. There were several different types of wine to go along with the food tastings - all outstanding. After touring all three factories we has the most amazing lunch featuring regional specialties amd even more varieties of wine. The drivers were also fun and attentive. All in all I can say the entire group had a blast and didn't want to day the end. HIGHLY recommend.

Anonymous
Anónimo

Bolonha

  • Informações e Dicas
  • Circuitos e Atividades

Configurações

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.